VARMEANLÆG

Spar mange penge på varmeregningen

Et estimat fra Energistyrelsen vurderer, at mere end 300.000 huse i Danmark stadig anvender fjernvarmeinstallationer, der har mere end 20 år på bagen. Gamle fjernvarmeinstallationer har stort energispild og kan, i langt de fleste tilfælde, med fordel udskiftes, hvilket også gør sig gældende for olie- og gaskedler med mere end 15 år på bagen.

Såfremt alternative opvarmningsformer, som fx fjernvarme eller naturgas, er mulige, er det i dag ikke tilladt at udskifte et gammelt oliefyr med et nyt.

Der findes dog stadig udmærkede muligheder for opvarmning med olie, så hvis du er glad for denne opvarmningsform, har du stadig mulighed for at anvende denne, fx med en moderne kondenserende oliekedel, der udnytter energien mere effektivt, end gamle oliefyr gør.

Men der findes også andre muligheder på markedet, som du kan læse om herunder.

Varmepumper

​Vælger du at udskifte til varmepumpe, er der mange penge at spare på varmeregningen, samtidig med du opnår et bedre indeklima.

Over hele Europa, herunder i Danmark, bliver varmepumper mere og mere udbredt, hvilket bl.a. skyldes de åbenlyse fordele ved at udskifte gamle varmeanlæg med varmepumper. Varmepumpe belaster ikke miljøet og så er der mange penge at spare på varmeregningen.

En varmepumpe overfører varmen fra jorden eller omgivelserne til boligens radiatorer, gulvvarmeanlæg eller sender varm luft direkte ind i boligen.

Varmepumper kan erhverves i forskellige varianter bl.a. jordvarme, luft til vand og luft til luft. Hvilken, der er mest velegnet til det konkrete behov, afhænger af forskellige faktorer, men vi rådgiver naturligvis vores kunder grundigt, så det altid er den rette beslutning, der tages.

Naturgas

​Har du ikke mulighed for at installere fjernvarme, er naturgas et velegnet alternativ til opvarmning med oliefyr eller fjernvarme. Energitjenesten estimerer besparelser på varmeregningen på 20-40%, hvis du ved udskiftning fra oliefyr til gasfyr, mens du med udskiftning til gas fra el kan opnå en besparelse på ca. 50%.

Men der er også andre fordele end besparelse ved at skifte til naturgas. Med naturgas opnår du en mere effektiv temperaturstyring af din bolig, hvilket giver bedre indeklima, og du opnår tillige mere præcis og effektiv kedeldrift samt bedre udnyttelse af den tilførte naturgas.

Gulvvarme

​Gulvvarme fordeler varmen mere effektivt i de enkelte rum end traditionelle radiatorer gør, og da rummet opvarmes nedefra, er spredningen ofte så effektiv, at du kan sænke temperaturen.

Der er dog nogle faktorer, du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at etablere gulvvarme. I større rum med gulvvarme bør der etableres separate kredse i varmsystemet afhængig af hvilken gulvtype, der forefindes. 

Anvender du samme kreds til trægulve og fliser, vil du opleve at komforten forringes, samtidig med varmeforbruget øges. Tilkobling til varmesystemet bør altid udføres af en fagmand, hvilket naturligvis også gør sig gældende i forhold til montering af el-installationer.

Med gulvvarme opnår du jævn opvarmning af din bolig, og der vil ikke længere føles fodkoldt i rummene. Samtidig opnår du en energibesparende varmeløsning, hvilket nedsætter varmeforbruget, og du behøver ikke kalkulere med radiatorer ved indretning af boligen.

Fjernvarme

I Danmark er fjernvarme den mest udbredte opvarmningsform, da den både er billig og miljøvenlig.

Hvis du anvender olie eller el som varmekilde, vil det være en fordel at skifte til fjernvarme, og i nogle tilfælde kan det endda betale sig at skifte til fjernvarme fra naturgas, såfremt det er en mulighed.

Hvis du har du et stort varmebehov, vil fjernvarme være attraktivt, hvorimod det næppe er rentabelt, hvis du har et lavt varmebehov.

Omkring 25% af alle boliger har ikke mulighed for at få installeret fjernvarme, om du tilhører denne del af befolkningen, kan du finde ud af ved at kontakte din kommune eller kigge i lokalplanen.

Såfremt du er ejer af et ældre fjernvarmeanlæg, kan det, være fornuftigt at udskifte din fjernvarmeenhed med en ny plusinstallation, hvis du gerne vil mindske varmetabet.

Hvilken løsning passer til mig?

Hvilken løsning der er mest velegnet, kan være svært at vurdere, med de mange muligheder på markedet, og det er derfor altid en fordel, at tage en fagmand med på råd.

Hos Albertslund VVS sørger vi for at rådgive dig helt ned i detaljen, så du har de rette forudsætninger for at træffe den rette beslutning. Vi gennemgår de forskellige muligheder og fordele og ulemper ved dem, så du ikke selv behøver bruge tid på at læse op på tingene.

Vi udfærdiger også gerne et uforbindende tilbud og hjælper dig med at foretage beregninger i forhold til indkøb og besparelser.

Kontakt os

Ønsker du at vide mere, eller vil du lave en aftale med en installatør, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os på 43 62 42 70. Du kan også sende os en besked herfra.

Brug for en VVS'er?

Lad os ringe dig op for en snak om din opgave.

Udfyld nedenstående og vi ringer til dig snarest.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få et uforpligtende tilbud

Vi ønsker at være din professionelle samarbejdspartner inden for VVS. Vores mandskab kører gerne ud til opgaver af enhver kaliber, og har erfaring fra mange typer opgaver.

Ønsker du at høre mere om vores ydelser eller hvad vi kan tilbyde dig - eller er du interesseret i et gratis, uforpligtende tilbud - så kontakt Albertslund VVS i dag på tlf.: 43 62 42 70​ eller e-mail: alb.vvs@albertslund-vvs.dk eller klik herunder.

Kontaktoply​sninger

​Albertslund VVS ApS

Holsbjergvej 51

2620 Albertslund

Tlf.: 43 ​62 42 ​70

E-mail: alb.vvs@albertslund-vvs.dk 

CVR: 27132111

Persondataloven

Besøg os på Facebook

Vi opdaterer løbende vores facebookside med billeder fra diverse opgaver.

Albertslund VVS - aut. VVS installatør & kloakmester