Gulvvarme

Mange års erfaring med gulvvarme

Hos Albertslund VVS har vi mange års erfaring med etablering af gulvvarme, og vi rådgiver dig altid grundigt, så du vælger den for dig helt optimale løsning. Vi anvender udelukkende kvalitetsprodukter fra førende leverandører på markedet, og du er således altid sikker på, du får et ordentligt gulvvarmeanlæg med lang levetid.

Der er nogle ting, du bør overveje nøje, inden du tager den endelig beslutning om etablering af gulvvarme i din bolig. Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ved gulvvarme.​

Fordele ved gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, og da der med gulvvarme ikke skal etableres radiatorer, giver det større frihed i forhold til indretning af boligen.

Mange oplever opvarmning med gulvvarme som værende mere behagelig end opvarmning med radiatorer da støv og andre partikler bliver ikke båret rundt i lokalet på samme måde som ved radiatoropvarmning. En anden fordel af, at der ikke er nogen løbende vedligeholdelse, som fx maling og rengøring, når du anvender et gulvvarmeanlæg.

I vådrum med gulvvarme vil du opleve en markant hurtigere tørring af overfladerne, især på gulvet.

Du vil tillige med gulvvarme kunne opleve en højere virkningsgrad på kondenserende olie- og gaskedler samt varmepumper.

Ulemper ved gulvvarme

Hvis du anvender gulvvarme, kan du opleve mere træk ved ældre vinduer og døre, og hvis varmeanlægget går i stykker, kan det være omkostningstungt at reparere.

Gulvvarme indstøbt i gulvet, der er den mest udbredte løsning herhjemme, er som regel længere tid om at opvarme lokalet, ligesom det tager længere tid at nedkøle lokalet, når du slukker for varmen.

Gulvvarme kan ikke altid dække varmebehovet i huse, der er dårligt isolerede, der kan derfor være behov for at supplere gulvvarmen med radiatorer.

I nyere huse, der er godt isolerede, skal der især i forårs- og efterårsperioden meget til, før gulvvarmen vil tænde, og derfor vil gulvene i disse perioder kunne føles kolde.

Er gulvvarme dyr i drift?

Som generelt når det handler om opvarmning, har det betydning, om huset er ordentligt isoleret og konstrueret, da revner, sprækker og dårligt isolerede hjørner, kan påvirke negativt. 


Hvis du vil etablere gulvvarme, er det især vigtigt, at gulv og fundament er ordentligt isoleret, da varmen ellers forsvinder ned i jorden i stedet for ud i dine lokaler.

Det har stor betydning for varmeregningen, hvilken type gulvvarme du vælger. El-gulvvarme er omkring 3 gange dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme, der er tilsluttet fjernvarmeanlægget. Er dit hus opvarmet med olie- eller naturgasfyr, er el-gulvvarme omkring dobbelt så dyrt.

Skal du vælge el-baseret eller vandbaseret gulvvarme?

De fleste steder i boligen kan du både anvende el-gulvvarme og vandbaseret gulvvarme, det gælder både opholdsrummene og på badeværelset. Løsningerne har forskellige fordele og ulemper, og vi rådgiver gerne, når du skal tage din beslutning.

Hvad angår el-gulvvarme er, er let og billig at installere men dyr i drift. Omvendt er vandbaseret gulvvarme dyrere at installere end el-gulvvarme, men den er langt billigere i drift. Vandbaseret gulvvarme er også mere miljøvenlig end el-gulvvarme.

Når vandbaseret gulvvarme er dyrere at installere, skyldes det bl.a., at du er nødt til at fjerne det eksisterende gulv, hvorimod du med el-gulvvarme kan lægge gulvvarmen direkte oven på det eksisterende gulv, såfremt der er plads til det. I begge tilfælde skal der efterfølgende etableres et nyt gulv over gulvvarmeanlægget.

Grundet den lavere varmeregning vil det typisk bedst kunne betale sig at vælge vandbaseret gulvvarme, i hvert fald målt over en længere periode. Hvis du en dag skal sælge huset, er det en ulempe, hvis huset har el-gulvarme som primær opvarmningskilde. El-opvarmning straffes nemlig ekstra hårdt i beregningen af et energimærke.

Kontakt os

Hvis du vil vide mere, eller vil aftale besøg af en montør, er du velkommen til at kontakte os på 4362 4270. Du kan også sende os en mail her.

Brug for en VVS'er?

Lad os ringe dig op for en snak om din opgave.

Udfyld nedenstående og vi ringer til dig snarest.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få et uforpligtende tilbud

Vi ønsker at være din professionelle samarbejdspartner inden for VVS. Vores mandskab kører gerne ud til opgaver af enhver kaliber, og har erfaring fra mange typer opgaver.

Ønsker du at høre mere om vores ydelser eller hvad vi kan tilbyde dig - eller er du interesseret i et gratis, uforpligtende tilbud - så kontakt Albertslund VVS i dag på tlf.: 43 62 42 70​ eller e-mail: alb.vvs@albertslund-vvs.dk eller klik herunder.

Kontaktoply​sninger

​Albertslund VVS ApS

Holsbjergvej 51

2620 Albertslund

Tlf.: 43 ​62 42 ​70

E-mail: alb.vvs@albertslund-vvs.dk 

CVR: 27132111

Persondataloven

Besøg os på Facebook

Vi opdaterer løbende vores facebookside med billeder fra diverse opgaver.

Albertslund VVS - aut. VVS installatør & kloakmester